Online Coaching: wat is het? 

Online coaching

Een manier om sterker te worden, je techniek te verbeteren, af te vallen, spiermassa te gaan bouwen, zónder afhankelijk te zijn van een locatie. Online coaching heeft veel voordelen ten opzichte van fysieke coaching, maar het kent ook zeker zijn nadelen. Voor iedereen die een coach overweegt maar niet zo goed weet welke variant het beste bij hem/haar past beschrijven wij de voor en nadelen van beide in dit artikel.

Locatie? Tijd?

Hoe je bij een personal trainer afhankelijk bent van locatie en bepaalde tijden, kun jij met online coaching trainen waar en wanneer jij maar wilt. Je kunt nog altijd je techniek laten beoordelen door middel van video’s van je oefeningen, welke je naar je coach kunt sturen voor feedback. Zo kun je ook je techniek verder optimaliseren, zonder hierbij afhankelijk bent van tijden/locaties. Veel online coaches bieden hierbij ook de mogelijkheid om eens in de zoveel tijd een fysieke sessie te plannen, mocht jij hier toch behoefte aan hebben.

Jij bent dus niet afhankelijk van een locatie of tijd, maar dit is jouw coach ook niet. Hierdoor is een online coach vaak veel goedkoper dan diezelfde coaching via fysieke PT sessies. Bovendien is het bij een fysieke PT sessie zo dat je continu je PT’er hebt die met je meekijkt. Heel fijn om puntjes op de I te zetten, maar in veel gevallen is dit helemaal niet per se noodzakelijk. Voor deze aanwezigheid betaal je uiteraard wél gewoon bij een fysieke sessie. 

Wat met een fysieke coach wél gemakkelijker is, is dat je tijdens je trainingen direct al feedback kunt krijgen. Zeker wanneer je veel nieuwe bewegingspatronen moet leren is dit zeker een groot voordeel van een fysieke sessie. Dit is dan ook de reden dat veel online coaches de mogelijkheid bieden om een (eenmalige) fysieke sessie af te nemen.

Wat vaak gedacht wordt van online coaching is dat het onpersoonlijk en niet effectief is. Helaas wordt dit beeld met enige regelmaat bevestigd door algemene online programma’s die worden verkocht. Deze programma’s zijn (zoals de naam ook al aangeeft) absoluut niet persoonlijk afgestemd op jou als individu en hierbij ook minder effectief. Vaak is hier geen ruimte voor techniekfeedback en ben je eigenlijk volledig op jezelf aangewezen.

Een goede (online) coach zal echter altijd een persoonlijk programma voor je maken en hierover nauw contact met je houden over het proces. Alleen op deze manier kun jij het maximale uit je programma halen en heeft jouw coach de nodige data om het programma bij te werken naar jouw doelen.

Hoe ziet online personal coaching bij Beresterk Coaching er uit?

Alvorens we van start gaan maken we via een videocall kennis en spreken we enkele zaken door over jouw huidige situatie en doelen. Hierbij krijg je van ons een startgids die jou op weg gaat helpen. Wekelijks hebben we via de mail contact over de voorgaande week, waarbij je doelen mee krijgt voor de week die er op volgt en we een plan van aanpak maken voor die week. Hiernaast hebben we gedurende de week regelmatig contact via WhatsApp zodat jij eventuele struikelblokken, vragen of leuke weetjes direct kunt delen. Ook kun je via WhatsApp gemakkelijk video’s doorsturen voor feedback. Ook zullen we zo nu en dan een belletje inplannen om zo elkaar even te spreken en hebben we regelmatig een fysieke teamdag. Uiteraard heb je de mogelijkheid om bij ons op locatie langs te komen voor een fysieke technieksessie!

Meer weten over online coaching bij Beresterk Coaching? Of wil je graag eens kennis maken met ons? Vul dan eventjes ons contactformulier in zodat we een belletje kunnen inplannen!

Bekijk ook deze artikelen

Training

Supplementen

Supplementen: dé manier om snel resultaat te behalen (of om snel je geld door de wc te spoelen?). Hoe dan ook, het is een goudmijn voor de fitnessindustrie. Ze worden [...]

Training

Emotie en sporten

Emoties en sporten, een onderbelicht onderwerp in de fitnesswereld als je het ons vraagt.  Tijdens een training of wedstrijd kom je door een enorme hoeveelheid emotie heen: spanning, frustratie, enthousiasme, [...]

Training

Sport en mentale gezondheid

Wederom een artikel dat we linken aan de huidige situatie: de Lockdown. Het belang van voldoende blijven bewegen is hierbij enorm en ook meermaals flink benadrukt door zowel ons als [...]

Training

De kracht van de weegschaal

De weegschaal. Vrijwel elk huishouden binnen Nederland heeft er wel één (of meerderen) staan en in elke sportschool kom je een tegen. We gebruiken de weegschaal om iets te vertellen [...]

Training

Goede voornemens

1 januari 2021. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en hierbij vaak ook de nieuwe Goede voornemens. Misschien doe je inmiddels al niet eens de moeite meer om ze op te [...]

Training

Creatine – het magische witte poeder

Creatine is misschien wel het meest bestudeerde supplement dat er op de markt is met vele voordelen die zijn aangetoond binnen het onderzoek. Dat het dan ook zo populair is [...]

Deel je reactie


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Wil jij ook resultaat?

Laat ons hieronder weten waarmee we je kunnen helpen. Dan nemen we binnen 24 uur contact met je op voor meer informatie.

Naam
Je telefoonnummer
Email adres
Waarmee kunnen we je helpen?
0 of 350