Wij zijn Beresterk Coaching

Beresterk – De Gym heeft een luxe uitstraling met hierin de hoogste kwaliteit aan materialen. Er wordt gewerkt volgens huidige voedings- en training wetenschappen om zo altijd doelgericht te werk te gaan. Hierbij achten we het plezier in het trainen van de sporters van enorm belang, niemand doet namelijk iets voor langere duur als hij of zij hier geen plezier in heeft.


De trainingen worden gegeven met vele ‘losse’ attributen om zo een zo effectieve training te bieden. Denk hierbij in de groepslessen aan bokslessen (Knock-out), een training gericht op het powerliften (Max-out) en bootcamp (Power Up). Binnen de Personal Training worden elementen die relevant zijn voor de doelstelling van de sporter uit deze lessen, maar ook uit de halter-sport gehaald om tot een effectieve, leerzame training te komen.

Trainingsprogramma’s zijn binnen De Gym altijd persoonlijk en leggen de nadruk op de ontwikkeling van de sporter: conditioneel, kracht, fysieke uitstraling en mentaliteit. Elke sporter kan een programma bij ons vinden die geschikt is om hem of haar uit te dagen, op een verantwoorde manier.


Niemand binnen De Gym werkt zonder trainingsprogramma of begeleiding. Dat maakt De Gym Beresterk.

Personal Trainer en Online Coach

Hessel Veltman.

Toen ik op mijn 14e al langdurige tijd last had van rugklachten ben ik hiermee naar de huisarts geweest. De uitkomst: een scoliose (een verkromming in de ruggenwervel). Om te zorgen dat ik van mijn pijnklachten af kwam moest ik speciale fysiotherapie gaan volgen en moest ik naar de sportschool om mijn rug aan te sterken met krachttraining. Dit zou mijn rug weerbaarder maken waardoor ik minder klachten zou moeten gaan ervaren.

Hoewel ik mijn hele leven al sportief ben geweest was mijn motivatie hierin opeens heel anders. Plezier was niet de nummer één drijfveer, maar van mijn klachten afkomen was dit wel. Ik herinner mij nog heel goed hoe ik dagen, weken, maanden, dag in dag uit bezig ben geweest om dit te verbeteren. Met succes, want uiteindelijk ben ik van mijn pijnklachten afgekomen.

Wat hiervoor nodig was, was vooral discipline en doorzettingsvermogen. Ook op de momenten dat ik eigenlijk geen zin had om de voorgeschreven oefeningen weer te doen, was ik mij wel bewust dat dit nodig was voor het grotere doel en zette ik moedig door. Waar ik mij heel bewust van ben is dat ik de sportschool in ben gekomen om van deze klachten af te komen, maar dat ik in deze periode enorm plezier heb ontwikkeld in krachttraining en hier tot op de dag van vandaag dan ook niet meer mee gestopt ben.

Deze hele periode heeft mij een bepaalde basis gegeven waar ik ook nu nog veel voordeel uit haal. Het heeft mij doen beseffen dat ook wanneer ik er soms geen zin in heb of het niet zo heel goed uitkomt, ik wel bepaalde stappen moet zetten om een doel te bereiken. Destijds was dat pijnvrij worden, tegenwoordig liggen de doelen op het tillen van meer kilo’s. Het doel is veranderd, maar de skills om hier te komen heb ik in dit vroege stadium al mogen ontwikkelen en ontwikkel ik nog altijd verder. Deze periode waarin ik werkte aan mijn klachten heeft mij weerbaarder gemaakt.

Krachtsport is door de jaren heen bij mij verlopen van een vereiste, naar een hobby en mijn werk. Ik heb onder anderen de opleidingen Sportkunde, Sport Psychology Group course en de opleidingen vanuit de brancheorganisaties afgerond.

Naast mijn eigen ervaring als atleet en de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik ook mijn kennis en ervaring mogen uitbreiden door het trainen en coachen van vele anderen. Van beginnende sporterts in de krachtsport tot atleten die meedraaien op het niveau Nationale Kampioenschappen.

Personal Trainer en Online Coach

Janneke Brauckman.

Wat ik voor jou wil is een manier van krachttraining ontdekken waarin jij met veel plezier je eigen grenzen gaat verleggen. Ik wil met je ontdekken hoe jij de positieve effecten van krachttraining kunt meenemen, ook buiten de muren van de gym. 

Als competitief powerlifter op internationaal niveau leef ik voor het tillen van meer gewichten. Ik hou van de spanning voor een eerste squat, de teleurstelling na een gemiste beurt, de opwinding voor een zware derde beurt en de ontlading na de laatste zware deadlift van de wedstrijd. Ik geniet van het geschreeuw vanuit het publiek, de doodse stilte vlak voor een lift begint en de geur van ammonia, babypoeder en zweet. Alles komt samen op zo’n dag en dat maakt een geweldige indruk. 

Als er iets is wat ik heb mogen leren van deze sport, is het wel welke effecten zware krachttraining op je heeft, ook buiten het wedstrijdverband. Het heeft me geleerd om door te zetten wanneer het moeilijk is. Om het stemmetje in mijn hoofd niet te onderschatten en vaker in mijn voordeel in te zetten. Het leert me de verantwoordelijkheid te nemen voor (een gebrek aan) resultaten. Het veranderde mijn blik op falen naar een onderdeel van een leerproces en heeft mij geholpen om beter om te gaan met negatieve emoties. Met mijn verleden met een eetstoornis waren dit absoluut belangrijke ontwikkelpunten. Powerliften maakte mij moediger, weerbaarder en wijzer. 

Wat ik nog leuker vind dan mijzelf tot het gaatje pushen, is anderen net zo enthousiast zien worden voor zware krachttraining of zelfs het powerliften. Wat het krachttrainen voor mij is, is het wellicht niet voor jou. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat het je heel veel zal leren over jezelf en je uitdagingen. Deze informatie is niet alleen relevant voor op het plankier, maar zal je helpen gaandeweg skills te ontwikkelen waar je ook buiten het plankier nog veel profijt van hebt. 

 Met mijn passie voor deze sport heb ik naast mijn eigen ervaringen als atleet ook als coach de afgelopen jaren flink wat kennis en ervaring mogen opdoen, zowel met beginnend powerlifters, nationale en internationale atleten. Afgeronde opleidingen zijn o.a. Bsc. Liberal Arts & Sciences (UM), Henselmans PT, Health Mindset Coaching Certificate, The Performance Method, Sport Psychology Group Course en de opleidingen vanuit de brancheorganisatie. 

 Coaching is voor mij meer dan het voorleggen van een plan, maar een gelijkwaardige samenwerking waarin we samen op zoek gaan naar een duurzaam plan voor de lange termijn. Zo maak ik ook jou Beresterk.   

Online Coach

Lisanne Koopmans.

Betrokken, enthousiast en leergierig. Lisanne (27) heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om van haar grootste passie haar werk te kunnen maken: het begeleiden op het gebied van krachttraining. Met al flink wat jaren ervaring als fysieke coach weet ze altijd met een passend plan te komen voor jouw persoonlijke situatie en doelstellingen.

Lisanne is zelf actief als powerlifter in de -63 kg klasse en hoopt binnenkort haar debuut op het plankier te mogen maken. Haar passie voor deze sport zie je ook terug in haar coaching, waarbij ze jou met volle toewijding de oefeningen weet aan te leren. Lisanne heeft hiervoor meerdere opleidingen en cursussen afgerond, waaronder haar fitnesstrainer A en fitnesstrainer B. Hiernaast verwacht ze dit jaar ook haar Henselmans Certified Personal trainer af te ronden.

De afgelopen jaren heeft Lisanne al veel ervaring mogen op doen in het fysiek coachen als personal trainer. Hierdoor heeft ze al flink wat ervaring in het coachen en begeleiden en weet ze als geen ander om de juiste cue’s te geven wanneer dit nodig is.

Lisanne kijkt er naar uit om samen met jou te werken naar een Beresterk en gezond lijf!